Daniel Salov

En idrottsintresserad smålänning som tidigare spelat ishockey (Växjö HC, Lakers), fotboll (Öster IF) med avslutat karriär som friidrottare (IFK Växjö, sprint). Egna skador och ett intresse för kroppens anatomi och funktion ledde in mig på idrottsmedicin och kiropraktik.

Jag har 24 års erfarenhet som legitimerad kiropraktor och är specialiserad inom idrottsmedicin. Behandlar elitaktiva idrottare, elitmotionärer och icke motionärer och har fördjupad kunskap i överbelastningsskador inom löpning. Jag behandlar patienter från 10 år och uppåt med varierande besvär från kroppens leder och muskler.

Studerat på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan 1997-2001, legitimerad kiropraktor av socialstyrelsen 2002. Genomgår årligen idrottsmedicinska fortbildningar, kurser och seminarier. Sedan 2001 driver jag egen praktik på Hälsingegatan 11 i Vasastan, Stockholm. Jag anlitats av Spårvägens Friidrottsklubb för träningsläger och tävlingar.

Medlem i branchorganisationen KFS, Kiropraktiska föreningen i Sverige och SFAIM, Svensk Förening För Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin.

Sponsrar friidrottsorganisationen The Uafa i Kampala, Uganda som stödjer talangfulla barn-och ungdomar i sin utveckling socialt och idrottsligt.

danel-salov