Idrottsföreningar

Jag hjälper både elitaktiva och motionärer med idrottsrelaterade besvär och har specialiserat mig på friidrottsrelaterade skador.

Kroppen är fantastisk på att ersätta utebliven rörelse med att låta andra muskler och leder får kompensera. Tyvärr leder det till onödiga belastningar, felaktigt rörelsemönster och i slutändan till bristningar och/eller inflammationer.

En idrottskiropraktor diagnostiserar dysfunktion och obalanser långt innan symtomen blir kännbara. En kiropraktiskt undersökning och rörelseanalys  besparar idrottaren onödiga skador och analysen går ut på att lokalisera kompensatoriska effekter som kroppen automatiskt utför när muskler och leder utsätts för spänningar och låsningar.

Inom elitidrott vill man optimera rörelsefunktion och prestation. En idrottskiropraktor behandlar för att upprätthålla god funktion och få kroppen i bästa möjliga balans inför hård träning och tävling.

Idrottsföreningar som jag samarbetar med

Spårvägens Friidrottsklubb
Spårvägens Friidrottsklubb är en av Sveriges största och mest framgångsrika friidrottsklubbar. Jag  har hjälp Spårvägens friidrottare sedan 1997 genom  att delta på träningsläger och tävlingar som klubbens fysioterapeut.

FK Studenterna
FK Studenterna har utvecklats från att vara en mindre friidrottsklubb till att etablera sig inom svensk friidrott. Deras satsning på sina aktiva och mot elitnivå har medfört att de även satsar på medicinsk vård och förebyggande behandling. Jag har ett nära samarbete med FK Studenterna, som gör att de aktiva snabbt kan komma till mig för att få hjälp.

TSM RUNNING
Team Stockholm Marathon – TSM Running består av 1000 löpare och 80 ledare/tränare i Stockholm samt löpare från hela landet. TSM har träningsgrupper på nio nivåer och ordnar föreläsningar relaterat till träning och löpning. Jag anlitas av TSM Running för behandlingar och föreläser om idrottsskador för deltagarna.

Tillhör du en idrottsorganisation?

Tillhör du en idrottsklubb och är intresserad av att höra mer om hur man på ett aktivt sätt samarbetar med en kiropraktor för att uppnå bättre resultat? Kontakta mig!